Om NLP

NLP står for Neuro Lingvistisk Programming startede sin udvikling i 1970erne af Richard Bandler og John Grinder.

Bandler og Grinder NLP'ens udviklere

Terapien indeholder en bred favn af teknikker og øvelser, som har rødder fra psykologi, kognitivisme, meditation og hypnoterapi. Terapien i dens form er baseret på sprogbrug og sprogets antagelse, vores sanser som vi forskelligt oplever verden igennem, og gamle tillærte mønstre som udgør vores adfærdsmønstre. Teorien er stadig under udvikling og forholdsvis ny, og anses fortsat som værende i kategorien alternativ behandling.

Neuro linngvistisk programming

NLP kan minde en del om kognitiv terapi og coaching (Coachingens start i Danmark er baseret på NLP’ens principper).

Jeg anvender NLP i mine samtaler og teknikker bl.a. i form af gulvøvelser, hvis der ikke anvendes hypnoterapi. Samtidig kombinerer jeg også NLP i mine hypnosesessioner.

HVORFOR NLP?

NLP er let tilgængeligt at anvende i forhold til mange andre terapiformer, og kan derfor være nemt at benytte for klienter selv, til deres personlige udvikling. NLP kan være løsningen på mange personlige problemer og udfordringer, fx: vægttab, depression, angst, stress, uhensigtsmæssige vaner, afhængighed, kommunikationsevner, selvværd, selvtillid etc. Det bruges også som mental træning, for atleter o.a.

Udover benyttes NLP også i andre sammenhænge, bl.a. indenfor salg, ledelse og kommunikation.