Behandle din sorg med hypnose

Sorg er en reaktion på at miste nogen eller noget vi elsker og holder af. Det er en grundfølelse, som er en del af det at være menneske. Det er en følelse, som er tung og smertefuld at være i. Bærer du rundt på uforløst kan sorg, kan det føre til frygt for at miste. Symptomer på sorg kan være:

  • Tristhed
  • Meningsløshed
  • Savn
  • Længsel
  • Besvær med at koncentrere sig eller sove
  • Nedsat immunforsvar
  • Stresshormoner i kroppen.

 

Hvem oplever sorg?

Sorg kan ramme alle mennesker og vi er alle programmeret til at opleve og overleve sorg. Sorg over at miste en person tæt på ufrivilligt, sorg over at en drøm brister, eller et højtelsket job bliver taget fra en. Alle situationerne kan skabe sorgprocesser i dig, så længe at du mister noget som betyder rigtig mebget for dig. Det er menneskeligt at opleve sorg.

 

En grundfølelse eller diagnose?

I WHO’s nye ICD-11 dianosesystem er længerevarende sorg blevet en ny diagnose (kilde: https://sorgcenter.dk/). Jeg diagnosticerer ikke mine klienter, når de kommer hos mig. Har du brug for at få undersøgt, om du lider af denne diagnose, bør du rådføre dig hos din læge.

 

Hvad er tidsperspektivet?

Det er svært at sige, hvor lang tid en sorgproces tager. Man siger at en sund sorg vil aftage ca. efter 6 måneder. Nogle vil opleve det tidligere og andre senere. Mister du en person til døden, er det normalt, at den første tid efter (uger og måneder) vil opleves kaotisk og smertefuld.

 

Psykoterapeutisk behandling af sorg

Hvad kan man forvente?

Beslutter du dig for at få hjælp i form af psykoterapi og hypnose, mens du går gennem en sorg, kan det hjælpe dig. det vil aldrig få sorgen til at gå væk. Sorgen er en naturlig og sund proces, selvom det føles smertefuldt og kan være svær at være i. Det kan hjælpe dig med at finde din styrke, når tingene føles meningsløse. Hjælpe dig med at finde ressourcerne til at vedligeholde de ydre rammer af livet, som kan virke uoverskuelige. Terapi vil aldrig kunne ændre på, hvad der er sket. Det vil kunne ændre på måden du føler omkring det på og hvordan du tackler udfaldet. En lindring af smerten, uden at fjerne smerten. Det at snakke med nogen, som udviser forståelse og medfølelse, kan virke lindrende. Derfor kan det være vigtigt at overveje, hvis man oplever, at mennesker omkring en, har svært ved at rumme at snakke om det.

Sorgbehandling kan hjælpe dig med at være i det. Behandling kan ikke få sorg til at gå væk.

 

Hjælp til selvhjælp – Råd til at tackle sorg

  • At snakke med nogen der udviser medfølelse og forståelse for dit tab. Gerne nogen der kender dig. Vær ikke bange for at invitere folk ind.
  • At tage orlov fra dit arbejde i en periode. Det kan give en pause, når de kaotiske følelser dominerer hverdagen. Det mindsker stress, hvilket er en faktor den første tid efter et tab.
  • Psykoterapeutisk forløb kan hjælpe med at lindre eller regulere følelserne en smule.

Ønsker du at komme i behandling og få bearbejdet din sorg? Så tøv ikke med at kontakte mig. Find mine kontakt oplysninger her.

De bedste hilsner
Julie

Leave a Reply

Your email address will not be published.