Egenomsorg = kærligt vægttab

Opfylder du dine egne behov og behandler du dig selv og dit liv med kærlige handlinger? Kærlige handlinger rettet mod dig selv, hjælper dig til et kærligt vægttab.

egenomsorg

Selvkærlige handlinger er egenomsorg

Den omsorg du yder mod dig selv, skaber gode forudsætninger for om du har et højt energi niveau. Dit energi niveau har en stor betydning på, hvilket grundlag du tager dine beslutninger ud fra. Om dine beslutninger er kortsigtede eller langsigtede. Succesen i et varigt kærligt vægttab afhænger i den grad om hvilken type beslutninger du tager, for at komme igennem dagen.
Beslutninger kan påvirkes negativt, hvis de bliver truffet ud fra knaphed. Knaphedsmentalitet kan man nemt komme i, hvis du fx mangler søvn over en længere periode. Den opbyggede træthed, kan fx føre til kortsigtede løsninger, for at få øget energi. Det kan være gennem et øget forbrug af sukker eller spontane impuls madindkøb, som kunne være fastfood.

For lidt egenomsorg

Udsætter du dig for mangelfuld egenomsorg, er der altså sandsynlighed for, at dine valg i dagligdagen, vil blive påvirket. Valg som direkte eller indirekte påvirker dit vægttab.

Egenomsorg styrker også dit selvværd. Dine kærlige handlinger mod dig selv styrker overordnet dit selvværd, i og med du prioriterer dig selv og tager dig selv alvorligt. Tager du ikke dig selv alvorligt, kan det også blive svært at give dig selv den fornødne omsorg, når du har det svært. Egenomsorg handler også om, at kunne tage kærlig hånd om sig selv i følelsesmæssige situationer. Vær om dig selv, som du ville være for en anden du elsker. Det er med til at skabe en stærk værdi omkring dig selv og i dig selv.

Eksempler på egenomsorg

Eksempler på god egenomsorg, er når du:

  • Er udhvilet
  • Spiser et varmt måltid mad om dagen
  • Du plejer dig selv
  • Holder god hygiejne
  • Spiser nødvendige kosttilskud
  • Går op i din påklædning

Altså god egenomsorg er, når du er god til at tage vare på dig selv. I forhold til et varigt vægttab er god egenomsorg alfa og omega. Simpelthen fordi at det er så gennemgribende vægttabsprocessen, hvis dit overskud nærmere er underskud største delene af tiden.

Tag hånd om dig selv

Udover de fysiske aspekter af egenomsorg, som jeg lige har beskrevet, anbefaler jeg også at du tager hånd om de psykiske aspekter. Dine tanker og dine følelser. Det vil jeg beskrive mere om i afsnittet om vægttab og selvværd. Fordi det ene ikke hænger sammen uden det andet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.